Hoe ben ik begonnen met het schrijven?

Zoals jullie misschien al weten, heb ik recentelijk mijn eerste boek uitgebracht, Het Dierenparadijs! Maar misschien vraag je je af; hoe ben je eigenlijk begonnen met het schrijven? Dat zal ik uitleggen in deze blog.

Het lezen van boeken

Al op een jonge leeftijd, toen ik net had leren lezen en schrijven, begon ik al met boeken lezen. Ik ging daarom heel vaak naar de bibliotheek om boeken te lezen, omdat ik dat heel leuk vond! Een boek lezen is eigenlijk ongeveer hetzelfde als een film kijken. Je leest het verhaal, maar in je hoofd zie je alles wat je leest voor je. Dat vind ik één van de leuke dingen aan lezen.

Ook is het zo, dat als je een boek leest en je er moeilijke woorden in tegenkomt, je deze gaat verwerken in de zin en er meestal achter komt wat het woord zou kunnen betekenen. Op deze manier wordt je steeds beter in begrijpend lezen.

Het schrijven van verhalen

Ik vond het lezen van boeken heel leuk, maar het leek me nog leuker om een eigen boek te schrijven! Door het lezen van zoveel boeken, kon ik zelf ook veel beter fantaseren. Daarom schreef ik weleens verhaaltjes op in een schrift die ik dan zelf had bedacht.

De ‘intelligente lockdown’

Tijdens de ‘intelligente lockdown’, die maart 2020 begon, verveelde ik me, net zoals een heleboel anderen, zich heel erg.

In die tijd veranderden een heleboel dingen in mijn dagelijkse leven. Ik was veel meer thuis, ging bijna niet op visite en ik moest opeens een mondkapje dragen op school. Door al deze veranderingen en sombere tijden, ging ik nadenken over wat leukere dingen: dieren!

Ik bedacht een leuk, grappig en bijzonder fantasieverhaal, die ik uit verveling opschreef in een documentje op mijn laptop. En omdat ik toch niks beters te doen had, besloot ik om het verhaal wat uitgebreider te schrijven dan ik normaal doe. Wekenlang was ik aan het schrijven en uiteindelijk was het verhaal klaar. Ik liet het lezen aan mijn ouders en zij vonden het een superleuk verhaal! Zij stelden voor om het verhaal af te drukken als boek, en dat vond ik een heel leuk idee!

En het eindresultaat is heel mooi geworden! Ik had nooit gedacht dat ik op deze leeftijd een boek zou schrijven en ben er daarom heel trots op!

Het boek kun je bestellen op deze website!